TISZAFÜRED

2019.05.11. 17:22

Egykori tiszafüredi játékos nevét viseli a műfüves labdarúgópálya

A napokban tartották az új, kis méretű műfüves labdarúgópálya névadó ünnepségét. A létesítmény mostantól Percze István, tragikus sorsú tiszafüredi labdarúgó nevét viseli.

Ujvári László

Percze István édesanyja, testvére és rokonai is részt vettek a névadó ünnepségen

Fotó: Ujvári László

Az ünnepségen a családtagok mellett egykori csapattársak, barátok és rokonok is részt vettek. A megjelenteket Ujvári Imre polgármester és a néhai sportoló testvére, Per­cze Miklós köszöntötte.

Életútjának ismertetése után leleplezték a tiszteletére állított emléktáblát, majd bemutatták a Végh József fafaragó által készített portrét. A névadással kívánnak emléket állítani és tisztelegni a város sportéletének kiválósága előtt.

Percze István 1951-ben született Kunhegyesen, a középiskolát Tiszafüreden végezte. Nyolc éven át volt igazolt labdarúgója a tiszafüredi csapatnak. Gyorsasága és kivételes rúgótechnikája az egyesület történetének legjobb játékosai közé emelte.

Percze István édesanyja, testvére és rokonai is részt vettek a névadó ünnepségen
Fotó: Ujvári László

A sors kegyetlen fintora, hogy éppen egy bajnoki mérkőzésen szenvedett végzetes sérülést. Kórházba kerülése után néhány hónappal, mindössze huszonhárom évesen hunyt el, 1974-ben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában