VÉLEMÉNY

2019.05.01. 16:20

Ez a kommandó segíthet megállítani a pofátlan szemetelőket

Hiába a jószándékú kezdeményezések, egyre nagyobb problémát jelent ma hazánkban az illegális hulladéklerakás. Vannak akik felszedik, ám olyanok is – sajnos szép számban –, akik leteszik. Mindegy hová, csak ne lássák tovább saját szemetüket.

Molnár-Révész Erika

És ez nem pénz kérdése. Sokszor nem azok a ludasak, akik tényleg nem tudnák kifizetni a hulladék elszállítását, inkább csak a „megoldjuk okosba” attitűd játszik szerepet benne. „Nehogy már fizessek, amikor ezt ingyen is el lehet tüntetni...”

Egyrészt: de, kell! Mivel az összeszemetelt helyek általában közterületek, így állami vagy önkormányzati pénzből kell kifizetni az elszállítását, vagyis közpénzből, ami az „okos” illető zsebéből is pénzt vesz ki valamilyen formában.

Másrészt: nem, nem tűnik el. Az a szemét ugyanúgy megmarad.

Csak Törökszentmiklósnak évente tízmillió forintjába kerül az illegális hulladéklerakók felszámolása.

Ezt a pénzt sokkal szebb, jobb és hasznosabb dolgokra is el lehetne költeni. A miklósi önkormányzat ezért felvette a harcot az illegális szemetelőkkel szemben. Különböző ellenőrzések és az arra rászorulók támogatása mellett létrehozták az úgynevezett hulladékkommandót, melynek működéséhez civilek segítségét is várják. Például pénzjutalom fejében bizonyító jellegű felvételeket készítsenek az illegálisan szemetelőkről.

Itt tartunk. Egymást jelentgetjük. Ám, mivel sokakban még mindig nem alakult ki az elvárás magukkal szemben, hogy ne szemeteljenek, jelenleg valóban szükség van a lakosság éberségére is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában