Szolnok

2019.05.15. 16:57

Fülemülék hívogatták az érdeklődő füleket

Minden évben május elején „Fülemülék éjszakája” címmel madármegfigyelő események sora várja a természetszeretőket országszerte.

Rimóczi Ágnes

A Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME) égisze alatt megvalósuló programhoz idén a Jász-Nagykun-Szolnok megyei helyi csoport is csatlakozott.

A szervezet két önkéntese két nap alatt, két helyszínen kalauzolta az érdeklődőket a hétvégén a megyeszékhelyen. Az első napon a Kaán Károly úti Nefag-játszótér környékéről indulva, a Zagyva mentén, második nap pedig a város déli részén, a Vegyiművek-lakóteleptől a Tisza-gáton sétálva gyönyörködhettek az érdeklődő fülek a fülemülék énekében.

Persze nemcsak a csalogányok (a fülemüle más néven) „szórakoztatták” a kirándulókat, akik sok más madárfajjal is találkoztak sétájuk során. Kócsagokat és egy száznál több példányból álló füstifecskecsapatot is megfigyeltek.

Az erdei pintyek, fekete- és sárgarigók, valamint kakukkok pedig igazi zenei aláfestést szolgáltattak a naplementében véget érő természetjáráshoz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában