GALÉRIÁVAL

2019.05.28. 07:00

Gubis Mihály művészetéről nyílt kiállítás Berényben

A városba érkezett az elRENDeltetett – Gubis Mihály művészete című kiállítás, ami május 17-től látható a Lehel Film-Színházban.

Illés Anita

A 2006-ban tragikus körülmények között, balesetben elhunyt nemzetközi hírű képzőművész emlékkiállítását első alkalommal tavaly mutatták be szülővárosában, Békéscsabán. Gubis Mihály sok helyen alkotott, éppen ezért életművét az ország három településén is bemutatják.

A kiállítás második helyszínén, Jászberényben a tárlatot Góg Zoltán kiállításrendező köszöntő szavai után Ván Hajnalka, a békéscsabai Munkácsy Mihály Múzeum művészettörténésze nyitotta meg. A rendezvényen szöveges hangperformance-szal pedig közreműködött Nagy Zopán költő, fotóművész.

Gubis Mihály tárlata a Lehel Film-Színházban nyílt meg.
Fotó: Gémesi Balázs

A Jászkerület Nonprofit Kft. a kiállítás anyagát a művész családi gyűjteményéből kölcsönözte a Munkácsy Mihály Múzeum művészettörténészének segítségével. Gubis Mihály életművében a művészeti ágak sokszínűsége jelenik meg, hiszen festő, grafikus és képzőművész is volt. A kiállítás július 14-ig tekinthető meg Lehel Film-Színházban.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában