KARCAG

2019.05.09. 14:48

Harci bemutatóval zárult a Kunszövetség közgyűlése

Kiskun és nagykun hagyományőrzők és tagok részvételével elmúlt vasárnap tartotta közgyűlését a Lovagi udvarban a Kunszövetség.

Daróczi Erzsébet

A kunszentmiklósi Iloncsuk Szabadcsapat harci bemutatója.

Fotó: Daróczi Erzsébet

Kovács Sándor, a Kunszövetség elnöke, országgyűlési képviselő beszámolójában elhangzott: az egyesület hagyományőrző és értékteremtő munkája évről évre egyre meghatározóbb szerepet tölt be hazánk kulturális életében amellett, hogy biztosítja a nagykunok megmaradását a Kárpát-medencében. A Kunszövetség által támogatott, védnökséget vállalt tavalyi események közül kiemelte a szeptemberi IV. Kunok Világtalálkozóját, a karcagi Birkafőző Fesztivált, a Kováts Mihály-emléknapokat, a redemptiós megemlékezéseket, a kunszentmiklósi, kunszentmártoni, túrkevei és vasi hagyományőrző fesztiválokat és a húszéves tiszteletbeli kazah konzulátus ünnepét.

Az egyesület tagjai elfogadták azokat az idei rendezvényeket, melyek felett a Kunszövetség védnökséget vállal. A napirendek után Kovács Sándor ajándékkal köszöntötte azokat a tagokat, akik a közelmúltban miniszteri elismerésben részesültek. Azok a vállalkozók is ajándékot kaptak, akik tavaly anyagi támogatást nyújtottak a Kunszövetségnek.

Az elnökség Lajkó Gergely jászszentlászlói hagyományőrzőnek ítélte oda a Kunszövetség egyik fiatalon elhunyt alapítója emlékére létrehozott Sudár István-emlékdíjat. A Györfi Sándor Kossuth-díjas szobrász által készített plakettet Kovács Sándor adta át a kitüntetettnek.

A kunszentmiklósi Iloncsuk Szabadcsapat harci bemutatója.
Fotó: Daróczi Erzsébet

A közgyűlés végén dr. Bartha Júlia néprajzkutató mondta el a kun miatyánkot, s a kunszentmiklósi Iloncsuk Szabadcsapat Vass Gergő vezetésével harci bemutatót tartott az udvaron.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában