Tiszapüspöki

2019.05.22. 11:20

Idén az igényekhez igazodik a termelés

Már javában zajlanak a mezőgazdasági munkák Tiszapüspökiben, a közmunkások idén hat fóliasátorban és egy egyhektáros nagyságú szabadföldi veteményesben dolgoznak, összesen tizenöten.

Molnár-Révész Erika

– Ebben az évben elsősorban primőr árukat, valamint földi epret termesztünk. Mivel savanyítóüzem nem működik a településen, úgy gondoltuk, hogy saját piacban kell gondolkodnunk, vagyis olyan növényeket kell választanunk, amelyek a belső piaci igényeket ki tudják elégíteni, és nem képződik belőlük felesleg.

– A földi epernél ezért egy fóliával bővítettük a mennyiséget, de szabad földön is termesztjük ezt a gyümölcsöt. Emellett ötezer tő fűszerpaprikát, valamint paradicsomot és étkezési paprikát is ültettünk – mondta Bander József, Tiszapüspöki polgármestere.

A maradék négyhektáros önkormányzati tulajdonú szántóföldet pedig a lucerna után a második legértékesebb takarmánynövénnyel, a vörösherével ültették be, a már meglévő húsz darabos állatállomány téli ellátása érdekében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában