Szolnok

2019.05.15. 09:30

Megkapta Szolnok a tervezési forrásokat a szandai elkerülőre és az új Tisza-hídra

Nemrégiben tartották a Városi Idősügyi Tanács következő ülését, melyen a megyeszékhely aktuális fejlesztéseiről hallhattak az érdeklődők.

Hartai Gergely

A megyeszékhely aktuális fejlesztéseiről tájékozódhattak.

Fotó: Mészáros János

Előadásában Szalay Ferenc polgármester hangsúlyozta, Szolnok megkapta a tervezési forrásokat a szandaszőlősi elkerülőútra és az új közúti Tisza-hídra, melyek a gépjárműforgalom tehermentesítését segítenék a jövőben. Azt is megtudhattuk, hogy a város másik nagy fejlesztése az ipari parkhoz kötődik.

– Szükségessé vált már a régi iparterületünk bővítése, hiszen az ipari parkunk mára megtelt. Ezért új helyszínen egy 62,5 hektáros területet alakítunk ki. Itt hamarosan a közművesítés is elkezdődik – tájékoztatott Szalay Ferenc.

A megyeszékhely aktuális fejlesztéseiről tájékozódhattak.
Fotós: Mészáros János

A rendezvényen a Szigligeti Színház felújításáról is értesülhetett a közönség. A helyi teátrumot csaknem ötmilliárd forintból teszik rendbe. A munkálatok során megújulnak a közönségforgalmi területek, a világítási- és hangrendszerek, módosul a nézőtéri álmennyezet, de tetőszigetelésen és nyílászárócserén is átesik a nagy múltú épület.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában