múltidéző

2019.05.26. 19:00

Régi hírek a megyéből – Leugrottak a Tisza expresszről a rablók

E heti múltidézőnk keretében 23 évet megyünk vissza az időben. 1996 májusában is számos érdekes hír született megyénkben, ezekből szemezgettünk most Olvasóinknak.

Szoljon.hu

1996. május 6.

Tallinn-gála a színházban

A világhírű opera-énekesnő, Rost Andrea is fellépett azon a gálaműsoron, amelyet 96' májusában rendezett Szolnokon a Tallinn Általános Iskola a Szigligeti Színházban. Az iskola akkor ünnepelte fennállásának harmincadik évfordulóját.

A megemlékezéssorozat zárásán gálaműsort tartottak, amely az iskolában folyó zenei nevelésből adott ízelítőt. Az esten több mint 200 „tallinnos” gyerek lépett fel, tánccal, zenével.

A Tallinnka néptáncegyüttes pedig 15 éves évfordulójára emlékezett, a volt tallinnkások részvételével.

1996. május 23.

A szolnoki tűzoltók győztek

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Tűzoltó-parancsnokság a MÁV Véső úti sporttelepén tartotta a hivatásos tűzoltók megyei versenyét.

A nemes vetélkedésbe három város: Szolnok, Mezőtúr és Tiszafüred hivatásos tűzoltócsapata nevezett be. A hármas erőpróbán, a 100 méteres akadályfutásban, a 4x100 méteres váltófutásban és a 800-as kismotorfecskendő-szerelésben az összetett csapat- versenyt a szolnokiak nyerték.

Másodikok a fürediek lettek, akik a mezőtúriakat előzték meg. Egyéniben a mezőtúri Juhász Sándor szerezte meg az elsőséget, őt követte tiszafüredi és egy szintén mezőtúri kollégája.

1996. május 26.

Szolnoknál ugrottak le a rablók

Rablás okozott ijedelmet 96' május 26-án déltájban a Moszkva-Budapest között közlekedő Tisza expresszen. A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság egyik magas rangú nyomozójától kapott információk szerint a 23 éves Vitalij P. M. belorusz állampolgár, minszki és Ivan B. 22 éves moldáv állampolgár, telenyesdi lakos egy még ismeretlen társukkal a vonaton késsel megtámadták a 40 éves Szergej P. és a 36 éves Vlagyimir J. orosz állampolgárokat, moszkvai lakosokat. Az egyiktől 3800 amerikai dollárt és német márkát, a másiktól 4600 amerikai dollárt vettek el erőszakkal.

A három rabló Szolnoknál ugrott le a lassító szerelvényről, majd menekülni próbált. A nyomozók kettőt – a belorusz és a moldáv illetőségűt – elfogtak. Egyiküket az esetet követően, a Szolnok köré vont rendőri gyűrűben csípték nyakon. Harmadik társuk, akinél fegyver volt, akkor még egérutat nyert.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában