múltidéző

2019.05.12. 19:54

Régi hírek a megyéből – Véget ért az egy éven át tartó betöréssorozat

E heti múltidézőnk keretében 24 évet megyünk vissza az időben. 1995 májusában is számos érdekes hír született megyénkben, ezekből szemezgettünk most Olvasóinknak.

Szoljon.hu

Fotó: K.É.

1995. május 4.

Négy falu összefogott

Szennyvíztisztító telep épült négy település – Hunyadfalva, Tiszasüly, Nagykörű és Kőtelek – összefogásával. 1995 március elején kezdték meg a biológiai rendszerű tisztító építését Hunyadfalván.

Fotó: K.É.

A 104 millió forintos beruházás 60 százalékos céltámogatással készült. A korszerű tisztító 1996. december 31-re már elkészült.

1995. május 3.

Nagy lakástűz keletkezett Tiszabőn

Délelőtt lakástűzhöz riasztották a szolnoki tűzoltókat Tiszabőre, a Liliom utcába. Az aznap reggel munkába induló család még nem sejtette, hogy a rendőrség riasztja őket lángoló családi házukhoz.

Fotó: Barna

A szobában tisztázatlan körülmények között meggyulladt a fotel, amitől lángba borult az egész lakás, és teljesen kiégett. Az anyagi kár több százezer forint volt, személyi sérülés nem történt.

1995. május 17.

Vége a betöréssorozatnak

Egy éven át tartó betörés- és lopássorozat végére tett pontot a mezőtúri rendőrkapitányság. Egy családi, rokoni vállalkozás vezére és egy orgazda került a rács mögé a nyomozás eredményeként. A banda bűnlistáján a tyúk- és kerékpárlopástól a betörésig több bűntény is szerepelt.

A nyomozás adatai szerint Jakab József és társai minden mozdítható dolgot elloptak. Nem vetették meg az egészen ócska kerékpárokat sem, pláne a drágább hegyi bringákat. Loptak ezenkívül motor- kerékpárokat és tyúkokat, de műszaki cikkeket is. Ha úgy adódott, betörtek hétvégi zakba, lakatlan lakásokba, iskolákba.

Akciósorozatuk 1994 jusban kezdődött. Legalábbis a fellelt tárgyak alapján erre lehetett vetkeztetni, de lehet, hogy ennél is régebben kezdték a sorozatot.

A holmik egy hányadát eladták egyik orgazdájuknak, Barta Sándornak, aki a tárgyak egy részét otthon felhalmozta. Barta eleinte tagadott, de a házkutatás során ennek már nem volt értelme.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában