CEGLÉD/ABONY

2019.05.20. 16:04

Rövidesen átadják az M4-es egy szakaszát

Cegléd és Abony térségében hamarosan átadják az M4-es út csaknem tizenegy kilométeres szakaszát. A részletekről a munkálatok helyszínén tájékoztatták a sajtó képviselőit.

Hartai Gergely

– Az M4-es gyorsforgalmi út több ütemben épül. Az első 44,4 kilométeres szakasz az Üllő és Cegléd közti területet fedi le, a második pedig a Cegléd és Abony közti mintegy 17 kilométeres távot – mondta el sajtótájékoztatóján Kiss Boglárka.

A Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. szóvivője kiemelte, a ceglédi körforgalomtól Budapest felé egy 4,8 kilométeres, míg a körforgalomtól Szolnok felé egy hat kilométeres szakaszt adnak át június végén.

Az érintett útvonal mentén jelenleg a szalagkorlátokat és a vadvédőhálókat telepíti a kivitelező. Ez pedig azt jelenti, hogy már csak a befejező munkálatok vannak hátra. Kiss Boglárka arról is beszámolt, a két szakasz között elhelyezkedő ceglédi körforgalom munkálatai nem érnek véget a nyáron. Annak átadása szeptemberben várható.

– Ha a nagy szakaszok határidejéről beszélünk, akkor az Üllő-Cegléd között fennmaradó harminc kilométer az idei év végére készül el, a Cegléd-Abony szakasz további tizenegy kilométere pedig 2020 nyarára – fűzte hozzá a szóvivő.

Dr. Kállai Mária országgyűlési képviselő beszédében az épülő gyorsforgalmi út jelentőségét méltatta. Mint mondta, egy olyan beruházás közeledik most a végéhez, amely kulcsfontosságú Szolnok és a térség gazdasági életében. Majd hangsúlyozta, az új útvonalon nagy mértékben nő a forgalombiztonság, s a fővárosba is rövidebb menetidővel autózhatunk.

– Az M4-es elkészültével a város gazdasági lehetőségei soha nem látott mértékben nőhetnek... – vette át a szót Szalay Ferenc szolnoki polgármester. Hozzátéve, hogy már most sokan keresik meg a várost a vállalkozások megtelepedésével kapcsolatban.

– Mivel a régi ipari parkunk megtelt, a jövőben egy új létesítmény szolgál helyszínéül az ide érkező beruházásoknak – mondta.

Az új ipari övezet Szolnokot elhagyva, az Abony felé vezető út mentén nyílik meg, és egy csaknem 62,5 hektáros területet foglal magába.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában