közgyűlés

2019.05.30. 16:30

Szolnok gondozza tovább dr. Nyerges Zsolt sportadományát

Nem vita és nézetkülönbség – hiszen tizenöt képviselő egyhangú döntésével megszavazták –, mint inkább heves szócsata volt a város sportéletében az év elején történt bejelentések okán a közgyűlés soros, májusi ülésén napirendre került előterjesztés tárgyalása alatt.

Mészáros Géza

A csütörtöki fórumon rendkívül fontos döntést hozott a megyeszékhely önkormányzata. A határozat részleteiről Szalay Ferenc polgármester a közgyűlést követő sajtótájékoztatón is beszélt:

– Mint ismert, dr. Nyerges Zsolt üzletember február végén egy szándéknyilatkozatban térítésmentesen felajánlotta az általa tulajdonolt szolnoki labdarúgó, vízilabda és kosárlabda klubok tulajdonjogait és egyes vagyoni elemeit. Miután a közgyűlés elfogadta a szándéknyilatkozatot, az abban foglalt jogátruházás révén az önkormányzat lesz jogosult gyakorolni az alapítói jogokat a helyi felnőtt kosárlabda, a felnőtt és utánpótlás futball, valamint a felnőtt és utánpótlás vízilabda sport működését szolgáló sportlétesítmények (uszoda, stadion, egyebek) és a támogatási szerződésben meghatározott eszközök, valamint játék- és licensz jogok vonatkozásában.

– A város köszönettel tartozik a vállalkozónak, valamint a klubok jelenlegi működtetőinek, vezetőinek azért, amit az elmúlt húsz esztendőben letettek az asztalra. Ez a városvezetés képes arra, hogy érdekérvényesítő képességének köszönhetően továbbra is garantálja a klubok biztonságos, magas színvonalú működtetését.

– Örömteli hír, hogy tárgyalásainkat követően a kormányzat, összességében 221 millió forintot biztosít számunkra a szolnoki vízilabda uszoda és a futball-stadion üzemeltetési feladataira. A fentieken túl a kormány a város feladatainak támogatására további egymilliárd-háromszázezer forint támogatást biztosított. Ebből az összegből támogatjuk a vízilabdát, a labdarúgást, valamint a kosárlabdát működtető cégeket, illetve a klubokon keresztül az utánpótlás csapatokat – mondta a városvezető.

A közgyűlés fontosabb döntései között szerepelt még a tiszai szabadstrand kiépítése és működtetése a folyó tiszaligeti oldalán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában