Szolnok

2019.05.16. 09:30

Több mint száz parkoló épül a Széchenyin

Cikluszáró lakossági fórumot tartottak a Széchenyi városrészben található Zöld Házban.

Mészáros Géza

Az eseményen megjelent és válaszolt a felvetésekre többek között Szalay Ferenc polgármester, továbbá dr. Kormosné Szombati Márta és Tasnádi Zoltán, a lakókörzet önkormányzati képviselői, valamint Horváth István, az Alfa Nova Kft. igazgatója, Lits László, az NHSZ Szolnok Kft. ügyvezető igazgatója, illetve a rendőrségi körzeti megbízott.

Felszólalásukban a képviselők a megyeszékhely legnépesebb városrészében a 2014 óta megvalósult fejlesztésekre emlékeztettek – ezért is jellemezték „cikluszárónak” a lakossági fórumot.

Mint mondták, ez idő alatt többmilliárdos beruházások eredményeként utak, járdák, parkolók, játszóterek újultak meg, megszépült és energiatakarékossá vált a népszerű Piros iskola, de a Széchenyi gimnázium tornacsarnokában is történtek fejlesztések.

Lakossági kérdésekre válaszolva az előadók kifejtették, hogy a városrészben hamarosan új területeket hasznosítanak, és megépítenek mintegy 130 férőhelynyi parkolót.

Szóba került, hogy – helyenként akár közlekedési balesetet is okozva – több helyen a szilárd útburkolatba fektetett aknafedelek megsüllyedtek, javításra szorulnak. A városvezetés ez ügyben ígérte, hogy a felvetést továbbítja az illetékes szolgáltató felé.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában