TISZAPÜSPÖKI

2019.06.07. 06:50

Bölcsődeépítésre ad be pályázatot a kistelepülés

Bölcsődeépítést terveznek Tiszapüspökiben, az előzetes elképzelések szerint az intézményt az óvodával egy épületben, vagy annak közvetlen közelében alakítanák ki.

Molnár-Révész Erika

– Egyébként is kormányzati szándék, hogy minél több településen működjön bölcsőde, ahol azt az igények indokolttá teszik. Tiszapüspökiben a születések száma alapján körülbelül negyven család az, amely ebben a korosztályban érintett.

– Az is nagyon lényeges a tervezés szempontjából, hogy ezekben a családokban milyen körülmények vannak, hogy otthon marad-e inkább a gyermekkel az édesanya vagy a nagyszülő.

– Mi úgy gondoljuk, hogy mindenképpen összejönne annyi gyermek, hogy egy mini bölcsőde vagy egy alapbölcsőde kialakítása – melynek létszáma tizenkettő-tizennégy fő – indokolt lenne Tiszapüspökiben is – magyarázta a kétezer fős kistelepülés polgármestere, Bander József.

Az előzetes terveknek és költségbecsléseknek június végére, július elejére kell elkészülniük, hogy a település benyújthassa a bölcsődeépítést finanszírozó pályázatot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában