KARCAG

2019.06.21. 16:30

Életműdíjat vehetett át a nagyra becsült pedagógus

A „Bonis Bona – A nemzet tehetségeiért” díjat vette át Lévainé Kovács Róza, a Karcagi Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola intézményvezető-helyettese, a Kováts tagintézmény tanára a minap Budapesten.

Daróczi Erzsébet

Lévainé Kovács Róza pedagógus az életműdíjjal.

Fotó: Daróczi Erzsébet

– Köszönöm a Karcagi Tankerületi Központ vezetésének, hogy figyelemmel kísérték a munkám, iskolám pedagógusainak, diákjainak, hogy partnereim voltak programjaim megvalósításában – mondta a díjátadó után.

– Ebben a rangos elismerésben egykori tanítványaim, cégek segítsége is benne van, valamint a városé, de a tehetséggondozó munkám nem lehetett volna ilyen sikeres, ha Lévai Kálmán nem támogatott volna – állítja Lévainé Kovács Róza matematika-fizika szakos tanár, mesterpedagógus, aki harminchat éve tanít a Kovátsban.

Mindig arra törekedett, hogy megszerettesse a gyerekekkel az általuk kevésbé kedvelt matematikát és fizikát. Ezért tíz éve létrehozta a Kováts-Tehetségpontot, mely kétszer nyerte el az Akkreditált Kiváló Tehetségpont címet.

Fizikaszakköröseivel különle­ges kísérleteket végez, minden tanévben egy kiemelt témát dolgoznak fel, és ehhez találnak ki kísérleteket, amit bemutatnak iskolásoknak, óvodásoknak, így teszik szerethetővé a fizikát már a kicsik számára is. Július 1-jén a Takács Péter úti óvodában lesz a következő látványos bemutatójuk.

Lévainé Kovács Róza pedagógus az életműdíjjal.
Fotó: Daróczi Erzsébet

Lévainé Kovács Róza munkája mára országossá vált, saját ötlete alapján tizenöt éven át szervezte a Fizika Próbaversenyt, ahol több mint tizenhatezer diák vett részt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában