Szolnok

2019.06.06. 16:16

Nemzetközi szintű kurzust szerveznek

Június 11 és 15. között nemzetközi karmesterkurzust szervez Martfűn a Szolnoki Szimfonikusok Zenekar.

Hartai Gergely

A mesterkurzus résztvevői akadémiai szintű képzésben részesülnek majd. A programmal kapcsolatos részleteket a Galéria Étteremben megrendezett sajtótájékoztatón jelentették be a szervezők.

– Eddig a mesterkurzus komolyzenei gálakoncertjét Budapesten tartottuk, most viszont Cegléden, a Kossuth Művelődési Központban rendezzük azt. A rangos eseményre június 16-án 19 órakor kerül sor – taglalta Ignácz Kristóf projektmenedzser.

Majd hozzátette, a koncerten Brazíliából, Franciaországból, Tajvanról, és Olaszországból érkező hallgatók mutatják be tudásukat a nagyérdeműnek a Szolnoki Szimfonikusok közreműködésével.

Azt is megtudhattuk, az est folyamán a zenetörténet legkiválóbb komponistáinak remekművei csendülnek fel a kurzus hallgatóinak vezényletével. Így például Erkel, Weber, Beethoven, Kodály, Mendelssohn, Dukas, Brahms és Muszorgszkij műveket is hallhat a közönség.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában