BESENYSZÖG

2019.06.03. 19:00

Öregdiákok rendeztek találkozót

Fontosak a gyökerek, a gyermekkor szép emlékei, a hely, ahol születtünk, felnőttünk, és ezeket sohasem felejthetjük el – hangsúlyozta Balogh Zoltán polgármester a IV. Szórópusztai Öregdiákok Találkozójának megnyitóján.

P. Pusztai Nóra

– A folyamatos kutatómunkának köszönhetően tavalyhoz képest majd hússzal több egykori tanulót értünk el – mondta Fózer Vendel, a kezdeményezés ötletgazdája, bízva abban, hogy a következő években is sikerül még több korábbi diákot megtalálni.

Az összejövetelen mintegy nyolcvanan vettek részt, a jó hangulatról a Besenyszögi Népdalkör tagjai gondoskodtak. A zenére pedig még a legidősebbek is táncra perdültek.

Danyi Gyuláné Mácsai Ildikó, a besenyszögi művelődési ház és könyvtár igazgatója visszaemlékezett a Szórópusztán kisgyermekként eltöltött évekre, felelevenítve rokonságának, családjának történetét, mesélve a régi iskoláról, az emberek összetartásáról és a közösen megélt eseményekről is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában