GALÉRIÁVAL

2019.06.19. 18:54

Siketek és nagyothallók találkoztak Szolnokon

„Hallomás” elnevezéssel szervezett különleges kulturális és közösségi találkozót siket és nagyothallók, valamint hallók számára Debreczeni Ildikó, a Tisza-tavi Fesztivál igazgatója kedden, Szolnokon.

Kovács Berta

A kerti parti hangulatban, jelnyelven is előadott színpadi produkciók mellett a résztvevők megismerkedhettek a jelmezkészítéssel, gyümölcsfaragással, a gyógy- és fűszernövényekkel, valamint vízi parányokkal is.

– Már évek óta támogatom a hallássérült gyermekeket. Mivel unokám révén én is érintett vagyok, innen jött az ötlet, hogy a SINOSZ-szal és a Magyar Cochleáris Implantáltak Egyesületével közös programot szervezzünk – nyilatkozta Debreczeni Ildikó.

Petke Lajos, a SINOSZ országos elnökségének tagja is köszöntötte a megjelenteket, kis előadásában prezentálta, hogy körülbelül 3000 jel van összesen, ebből negyedét lényegében mindenki tudja jelelni. Persze, a bonyolultabb közlendők sem jelenthettek fennakadást a hallók és siketek között, hiszen egész nap jeltolmács segítette az érintkezést.

A rendezvényen azután sokféle programból választhattak a jelenlévők, a pantomim művészek előadását ebben a cikkben láthatják.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában