GALÉRIÁVAL

2019.07.22. 11:27

Állati jó programokon vehetnek részt a táborozók Berényben

A nyári szünetben izgalmas „zoo táborok” zajlanak több turnusban a Jászberényi Állat- és Növénykertben.

Illés Anita

Fotó: Gémesi Balázs

– Hetente általában huszonöt gyermek tölti el napjait nálunk. A diákok négy napon át állatkerti programokon vesznek részt, egy napjuk pedig kirándulással telik. Idén a Börzsöny felé vettük az irányt, ahol túrázásra is volt lehetőség – tájékoztatott Kovács Ágnes gyűjteményvezető.

A gyerekek az elmúlt héten is számos élménnyel gazdagodtak, így például bepillantottak az állatkert mindennapjaiba, megismerték az ott élő állatokat. A fiatalok a gyűjtemény szakszemélyzetétől ismereteket szereztek az állatgondozásról is.

A szervezők egyik alkalommal külsős előadóként vendégül látták Tóth Gábor solymászt, aki állati jó interaktív bemutatót tartott. Az ismeretterjesztő, élő állatokat bemutató előadás a városi életközösségeket alkotó fajok világáról szólt.

Az előadás bővelkedett állatszereplőkben, így hát a táborozók közelebbről is szemügyre vehették az egeret, patkányt, rókát vagy éppen a borzot.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában