ÖCSÖD

2019.07.31. 18:36

Biztonságosabbá vált a nagyközség

Elkészült a község bel- és csapadék-vízvédelmi rendszerének felújítása. A Területi Operatív Programban a korábbi kilenc kilométer után jelenleg 11,2 kilométernyi elvezető csatornát korszerűsítettek, melynek egy tizede fedett, míg zöme nyitott rendszerű.

P. Pusztai Nóra

Molnár Bálint polgármester kedden elmondta, a fejlesztések előtt a falu rendkívül belvízveszélyes volt, egy nagyobb mennyiségű csapadék a házakat is veszélyeztette.

A beruházás során építettek egy záportározót is, ami befogadja az el nem vezethető esővizet, később a száradás után, a falu alatti holtágba vezetve a felgyülemlett mennyiséget. A kétszáznegyvenmillió forintból megvalósuló építkezés tehát a biztonságot is szolgálja a nagyközségben.

– Az építkezés utolsó üteme közben jelentős mennyiségű, kilencvennégy milliméter csapadék hullott le egy nap alatt, tesztelve a csatornarendszert, ami megóvta az ingatlanokat – hangsúlyozta a település vezetője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában