GALÉRIÁVAL

2019.07.17. 19:00

Elismerték a hajóbaleset mentésében részt vevőket Szolnokon

Több szolnoki búvár és speciális mentő is részt vett a Hableány turistahajó roncsainak kiemelésében, és az áldozatok felkutatásában. Őket köszöntötte a városházán szerdán az önkormányzat nevében Szalay Ferenc polgármester.

Czakó Nóra

A szolnoki Életjel Mentőcsoport vezetője, Turi László, valamint három társa, Juhász József, Antal Dávid és Volenszki Viktor kereső kutyákkal kutattak a Dunában holttestek után.

Papp Zoltán merülésvezető, ifjabb Papp Zoltán ipari búvár, Héja Milán Tamás búvársegítő és Vámosi Antal, az Ipari Búvárok Országos Szövetségének elnöke, aki szaktanácsadóként vett részt a mentésben a hajóroncs kiemelésében segédkezett.

– Hihetetlen emberi teljesítmény kellett ahhoz, hogy az áldozatok mindegyike felkerüljön a víz alól, és a családtagok méltó módon el tudják őket temetni. Mind a búvárok, mind az Életjel Mentőcsoport tagjai olyan beavatkozást hajtottak végre, ami azt gondolom, Európa-szerte is hírét vitte annak, hogy a magyar, ezen belül is a szolnoki felkészültség milyen – mondta Szalay Ferenc.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában