Korszerűsítés

2024.06.16. 19:30

Fény derült a rákócziújfalui ravatalozó építésének titkaira

A falburkolat és padozat elkészült a rákócziújfalui temető épületében, ahol a felújítási munkálatok néhány hónapja kezdődtek el. A ravatalozót érintő beruházás azért vált indokolttá, mert a kilencvenes években megálmodott épület az utóbbi évtizedekben igencsak elhasználódott.

Pakainé Pusztai Nóra

A Magyar Falu Programban 23 millió forintot nyert a ravatalozó felújítására Rákócziújfalu önkormányzata. Ahogy arról korábban beszámoltunk, az épületet még a ‘90-es években adták át, az utóbbi évtizedekben megérett a korszerűsítésre

ravatalozó,felújítás
Varga József polgármester szerint jól halad a ravatalozó épületének felújítása
Fotó: Pakainé Pusztai Nóra

Már az utolsó simításokat végzik

A munkálatok néhány hónapja kezdődtek, az utolsó simítások még hátra vannak. 

– A falburkolat és a padozat elkészült, már csak a festés van hátra – mutatott körbe Varga József polgármester.

A tetőnél a szigeteléssel kapcsolatos teendőkel foglalatoskodnak a szakemberek, hamarosan a karnisok is a helyükre kerülnek. A vizesblokk szerelvényezését befejezték, a temetőbe érkezőket kulturált illemhelyiség fogadja majd.

Kiderült a ravatalozó építésének pontos dátuma

– Az ajtó díszléceinek leszedésekor különböző feliratokra lettek figyelmesek a kivitelező cég munkatársai. Kiderült, hogy a burkolatot 1991. április 23-án építették, sőt azok neveit is felsorolták, akik dolgoztak az épületen – mondta Varga József polgármester.

Az ikonikus angyalos díszítés még nem került vissza a helyére, de a következő hetekben erre is sor kerül majd. A tervek szerint a mostani építők is emléket hagynak az utókor számára.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában