a szerkesztőség postájából

2019.07.20. 07:00

Hatvankét Kerekes leszármazott ünnepelt együtt

Egy örömteli, boldog családi ünnepségről szeretnénk hírt adni: a közelmúltban tartották Törökszentmiklóson, a Borostyán Étteremben a Kerekes leszármazottak ötödik találkozóját.

Szoljon.hu

A több mint hatvan részt vevő családtag egy közös fényképre is összeállt.

Forrás: Beküldött fotó

A család életünk meghatározó, szent közössége. Nagyszüleink, Kerekes Gábor és Vígh Eszter példát adó, összetartó életükkel mutatták meg nekünk, hogy mekkora erő van egy nagy famíliában. Házasságukat Istenünk tizenöt gyermekkel áldotta meg. Közülük hárman hősi halottként áldozták fiatal életüket hazájuk oltárán. A testvérek mind összetartó, jó testvérek voltak (sajnos ma már nem élnek), és az unokáik is, a szülők, nagyszülők példáját követve, számon tartják egymást, nyomon követik rokonaik életútját.

Szeretetteljes, meghitt találkozónkon hatvanketten jelentek meg.

Az unokák, dédunokák mellett örülhettünk az ükunokáknak is, akik majd továbbviszik szép családi hagyományunkat, szokásainkat, akikben tovább élnek a már örökre eltávozottak.

A több mint hatvan részt vevő családtag egy közös fényképre is összeállt.
Fotó: Beküldött fotó

Most először volt, Szabó József református esperes megtisztelő jelenlétével, családi ünnepünk még felemelőbb, emlékezetesebb, hiszen családi közösségünket megáldva kérte mindennapjainkra, egész életünkre az Úr gazdag áldását. Nagyszüleink példás életükkel, mindig nagylelkű, önként vállalt támogatásukkal segítették a kuncsorbai református közösséget, kis templomuk felépítését. Mi, kései leszármazottaik pedig valamennyien boldogan, büszkén emlékezünk rájuk és az áldozatos, szorgalmas életükre.

Szívből kívánjuk, hogy mások is kövessék példánkat, keressék meg családtagjaikat, rokonaikat, nyújtsák ki szerető karjukat feléjük, és ez az egymás felé fordulás majd szebbé teszi az életüket.

Hálás szívvel köszönjük istenünknek, hogy újra együtt lehettünk, és drága unokatestvéreinknek, akik fáradságot nem ismerve megszervezték ezt a gyönyörű találkozót.

Sánta Imréné Kerekes Jolán, Kerekes Lukács, Sallai Károly

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában