SZOLNOK

2019.07.21. 07:00

Ínycsiklandó finomságok a Hild téren, avagy jön a Séf Randevú

Hamarosan ismét megrendezik a Séf Randevút a megyeszékhelyen. Az idei már az ötödik alkalom lesz.

Szabó Lilla Laura

Németh Ádám idén is megmutatja a szolnokiaknak, milyen jól bánik a fakanállal.

Forrás: Beküldött fotó

Fotó: ILLYES CSABA

A séfpárbajt minden alkalommal nagy érdeklődés övezi. Ebben az évben Németh Ádám és Wirgha Márk várja a látogatókat.

Mindketten a népszerű televíziós főzőműsor egyik évadában tűntek fel. Az adott szériában végül ők mérkőztek meg egymással. És bár Ádám nyerte a játékot, valójában mindketten győztesen távoztak. A szolnoki esemény kapcsán Németh Ádámmal beszélgetünk.

– Járt már itt korábban, esetleg van valamilyen szolnoki kötődése?

– A családom egy része itt élt, amikor gyermek voltam, gyakran meglátogattuk őket. Sok időt töltöttünk a tiszaligeti strandon. Sőt! Az egykori Damjanich uszodában tanultam meg úszni! Egyébkén már voltam itt Séf Randevún, illetve a Feminális fesztiválon is. Mondhatni, visszatérő vendég vagyok.

– Elárul néhány információt arról, hogy mivel készülnek idén?

– Szeretném titokban tartani, legyen meglepetés! Annyit azért elmondhatok, hogy nem hagyományos fogásokat készítünk majd. Helyi és szezonális alapanyagokat használunk valamilyen klassz csavarral.

– Van egyébként kedvenc ízvilága, fűszere?

– Különösebben nincs, ám a zöldfűszereket igazán kedvelem. Általában van nálam legalább öt-hatféle, ezekkel remek karaktereket tudok adni az ételeknek. Ami fontos, hogy frissen teszem a fogásokba, utolsó fázisként, így sokkal intenzívebbek maradnak az ízek. Azért is kedvelem őket, mert nagyon jó élettani hatásuk van. Nem vagyok elvakultan egészségtudatos, de arra igazán figyelek, hogy minőségi alapanyagokkal főzzek.

– A főzés szenvedély számára, és bár igazán sokrétű tevékenység, mégis könnyen megszokássá válhat. Hogyan előzi meg ezt?

– Igyekszem mindig mást készíteni, újdonságokat belevinni a folyamatokba, fogásokba. Emiatt a kreatív energia gyorsan elhasználódik, muszáj feltöltődni. Nálam az úszás a kiváló módszer erre, próbálom rendszeresen beiktatni a menetrendembe. Arra is ügyelek, hogy ne főzzek folyamatosan. Heti néhány alkalommal meg lehet őrizni a varázsát.

Németh Ádám idén is megmutatja a szolnokiaknak, milyen jól bánik a fakanállal.
Fotó: Beküldött fotó

– Ilyenkor a család veszi kézbe a fakanalat?

– Igen, a szüleim és a feleségem is remekül főznek. Egyébként otthonról hozom az ételkészítés szeretetét, igényességét. Persze együtt szintén gyakran főzünk. Sőt! Édesapámmal játékos versengés van közöttünk, hogy egy-egy eseményre ki készít fenségesebb fogást.

– Milyen tervei vannak a jövőjével kapcsolatban?

– A látványfőzést mindenképpen szeretném folytatni. Emellett még inkább el kívánok mélyülni a vendéglátás háttérmunkáiban, szervezési és vezetési feladataiban.

Pálinkás Csaba kulturális szervező a július 26-27-én megszervezett Séf Randevúról elmondta, hogy az eseményen számos ételkülönlegességet kóstolhat meg a közönség az Aba-Novák Agóra Kulturális Központ előtti Hild János téren. Mindkét este szabadtéri főzőshow-t láthatnak az érdeklődők Németh Ádám és Wirgha Márk séfekkel, valamint Molnár Bence junior séffel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában