KŐRÖSTETÉTLEN

2019.07.20. 07:00

Kormányzati segítséget kérnek az összekötő út felújításához

Hosszú ideje vár már a kistelepülés arra, hogy elkezdődjön a Szolnokot Kőröstetétlennel összekötő út rendbetétele. Pásztor Imre tetétleni polgármester szerint az első reménysugár már adott ehhez. A kátyús út Pest megyei szakaszán ugyanis rövidesen megindulhat a munka.

Hartai Gergely

Pásztor Imre megmutatta, milyen állapotban is van az út.

Fotó: Hartai Gergely

– Jó hírrel szolgálhatok, hiszen a közeljövőben elkezdődik a Szolnokot Kőröstetétlennel összekötő út felújítása – jelentette be a minap a falu polgármestere. Pásztor Imre hírportálunk érdeklődésére elmondta, a nagyszabású építkezés egyelőre az út Pest megyei szakaszára vonatkozik, a Jász-Nagykun-Szolnok megyei oldalra eső rész még várat magára.

– A Magyar Falu Programnak köszönhetően a falu központjától a megyetábláig lesz felújítva az út. A jobb állapotban lévő szakaszt csinálják meg először a szakemberek, hiszen a Szolnok felőli útszakasz állapota a Pest megyeinél sajnos lényegesen rosszabb – mutatott rá a településvezető. Majd hangsúlyozta, a kivitelező tájékoztatása szerint szeptemberben el is kezdődnek a munkálatok a helyszínen.

Pásztor Imre arról is beszámolt, a kivitelező nemrégiben náluk keresett telephelyet az építési anyagoknak. A hivatal végül tudott is erre megfelelő helyszínt biztosítani.

Megtudtuk, a küszöbön álló munkálatok részleteiről még februárban értesítette a Magyar Közút Zrt. Pest megyei Igazgatósága a tetétleni hivatalt. Levelükben kifejtik, hogy az érintett szakasz, azaz 2978 méter kap majd aszfaltburkolatot. Ám a rekonstrukció során tervezik a szikkasztóárkok rendezését, az átereszek tisztítását, valamint a buszmegállók fél öbölbe történő átépítését is.

Pásztor Imre megmutatta, milyen állapotban is van az út.
Fotó: Hartai Gergely

Korábban arról adtunk hírt, hogy nem csupán Kőröstetétlennek, de több környékbeli településnek is kiemelten fontos, hogy rendezett körülmények között lehessen eljutni a jászkunsági megyeszékhelyre. Főként, mivel a térségből többen Szolnokra járnak át dolgozni. Emellett az út vonzáskörzetében fekvő falvakban – Kőröstetétlenen, Kocséron, Jászkarajenőn és Törtelen – csaknem tízezren élnek.

Éppen ezért abban bízik a tetétleni önkormányzat, hogy hamarosan a megyehatár túlsó oldalán is elkezdődhet a munka.

A minisztériumhoz fordulnak

Pásztor Imre a fejlesztések kapcsán azt reméli, eredményre vezethet a kistérség falvainak összefogása.

– Annak érdekében ugyanis, hogy a Szolnok megyei szakaszon is mihamarabb elindulhasson az építkezés, Jászkarajenő, Törtel, Kocsér és Kőröstetétlen önkormányzata közösen ír levelet az Innovációs és Technológiai Minisztériumnak. A cél, hogy Pest megye déli szeglete is biztonságosan el tudja érni Szolnokot – összegezte mondandóját a polgármester.

Hozzátette, hogy a településvezetők korábban már egyeztettek az ügyben. A szaktárcának címzett levelüket pedig még a napokban elküldik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában