galériával

2019.08.29. 07:00

Felújították a játszóteret a szolnoki Eötvös-téren

Háromfajta hinta, egy mérleghinta, egy homokozó és egy nagy, többfunkciós mászóka. Ezeket a modern játékokat már birtokba vehetik a gyerekek az Eötvös tér felújított játszóterén, ami ráadásul másfél méterrel szélesebb, mint elődje volt.

Molnár-Révész Erika

– Nagy öröm, hogy ezt a játszóteret hosszú évek után felújították, modern játékok kerültek ide. A park területét már korábban sikerült rendbe tenni, ezzel is gazdagítva a város zöldfelületét. Mind a parkra, mind a játszóterekre szükség van – mondta az átadón Póta Sándor, a körzet önkormányzati képviselője.

Az új játszótéren kívül ugyanis a Gólya park is megújult, a nyár során mintegy háromszáz négyzetméter cserjét metszettek vissza és gondoztak. Emellett több nagyobb méretű oszlopos juhart is elültettek a park területén.

Fejér Andor alpolgármester szerint szerencsére sok játszótér van a városban, így mindig akadnak újabb és újabb feladatok.

– Azt szeretnénk kérni, hogy lehetőség szerint csak a gyerekek használják ezeket a játszótereket. Nem alkalmasak a hatvan vagy száz kilogrammos emberek szórakoztatására. Mindannyiunk örömére helyezzük ki a játékokat, azért, hogy kicsi gyermekeink vagy unokáink játsszanak ezekkel az eszközökkel – hangsúlyozta.

A játszótér rendeltetésszerű használatát egyébként a parkban felszerelt kamera is figyeli ezentúl.

– A teljes beruházás összesen tízmillió forintba került, de a játszóterek, parkok fejlesztése itt még nem áll meg – mondta a helyszínen Szalay Ferenc polgármester.

– Ezután sorra kerül a Botár út parkjában álló játszótér teljes felújítása, ezt a Széchenyi városrészben az Aranyi Sándor út mögötti követi. Ebben az évben már átadtuk a Tisza-park nagy játszóterét egy gyönyörű parkkal. Emellett a város ötvenhárom-ötvennégy játszóterének gondozása mindig éves program, cseréljük a homokot, lefestjük a megkopott eszközöket, ahol kell, ott pedig játékokat cserélünk. Ez éves szinten nyolcvan- és százmillió forint közötti összegű ráfordítást jelent. Vagyis előbb-utóbb sorra kerül minden játszótér.

A polgármester hozzátette, összesen másfélmillió négyzetméter zöldterületet gondoz a város, sorra épülnek a vadonatúj parkok, virágokkal szépülnek a közterületek. Kérte, ha a játszótereken bármilyen sürgős beavatkoznivalót látnak a lakosok, azt jelezzék a város zöld számán, vagy a legnagyobb közösségi oldalon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában