A megye 7 csodája

2019.08.14. 13:56

Természetimádók számára ideális a környezet

Olvasóink augusztus 8. és augusztus 30. között szavazhatják meg Jász-Nagykun-Szolnok megye hét legszebb természeti csodáját.

Szoljon.hu

Szarvasbogaraknak, valamint ritka madárfajoknak ad otthont a jászteleki ártéri ligeterdő.

Forrás: Olvasónk által beküldött fotó

A kitöltött szelvényt ügyfélszolgálatunkon személyesen vagy postai úton is eljuttathatják szerkesztőségünkbe. A nyomtatott újság szavazói között kisorsolunk egy darab, két személyre és két éjszakára szóló wellnesspihenést a Hotel Caramellbe.

Online játékunkat ide kattintva találják meg, az online szavazók között a megyéket összevonva kisorsolunk egy darab, 200 ezer forint értékű utazási utalványt.

A most, vagyis harmadikként bemutatott természeti csodánk a jászteleki Zagyvatetős-holtág és a tölgyesek. A holtágat a Zagyva mederrendezése során a bal parti ármentesített területen, mesterségesen alakították ki. Hosszúsága három kilométer, szélessége harminc méter, területe kilenc hektár.

Szarvasbogaraknak, valamint ritka madárfajoknak ad otthont a jászteleki ártéri ligeterdő.
Fotó: Olvasónk által beküldött fotó

Vízmélysége a mederkotrások függvénye. Eredeti növényzete a keményfás ártéri ligeterdő, az itt álló legidősebb tölgyfák kora körülbelül háromszáz évesre tehető, szarvasbogaraknak, ritka madárfajoknak nyújtanak otthont. A természet és a horgászat szerelmeseinek kellemes kikapcsolódást biztosít a terület.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában