CSERKESZŐLŐ

2019.09.18. 06:52

A borturizmus fellendítése is céljuk a kúria felújításával

A műemléki környezetben lévő Szinyei-Merse-kúria felújításával borászati látogatóközpont épül a faluban. A területen lévő pincét már közel öt éve korszerűsítették.

P. Pusztai Nóra

Az elmúlt időszakban folyamatosan szépült az épület, kialakítottak vizesblokkot, így bármilyen rendezvény megtartására alkalmas. Az önkormányzat bútorokat és egyéb berendezési tárgyakat vásárolt. A következő szezonban a látványosságok közé bekapcsolva borkóstolók helyszínéül szolgál majd, ugyanis a környéken a borászatban vannak kiaknázatlan lehetőségek.

A jelenlegi turisztikai pályázatban a kúriát is felújítják.

– Az eddigieket kiegészítő plusz turisztikai attrakciók létesítse a cél. Úgy gondoltuk, az épületet is érdemes megmenteni, hiszen van múltja a Szinyei-Merse Pál öccséhez kötődő birtoknak – mondta Illési Sándor, Cserkeszőlő alpolgármestere, aki kifejtette, hogy százkilencvenhétmillió forintnyi pályázati és negyvenmillió forintnyi önkormányzati forrásból valósul meg a beruházás.

A kúria májusban kezdődő felújítása tizennégy hónapig tart. Jövő nyáron elkészül, a tervek szerint a borkocsonya-készítés rejtelmeibe tekinthetnek be a látogatók, a közeljövőben tárlat kialakításán is gondolkoznak.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában