GALÉRIÁKKAL

2019.09.02. 11:25

Forgataggal ünnepelt a város Szolnok Napján

Idén is számos érdekes program közül válogathattak a Szolnok Napja rendezvénysorozat látogatói. A négynapos ünnepség legszínesebb és leglátványosabb mozzanatai szombaton várták az érdeklődőket. Az ünnepségsorozat keretében tartották meg a városi tanévnyitót is a Széchenyi Körúti Sportiskolai Általános Iskolában. Vasárnap este pedig díszünnepségen adták át a város kitüntetéseit.

Czakó Nóra, Hartai Gergey

A Szapáry úton rendezték be a Szolgáltató Várost, ahol húsz közszolgáltató kínált interaktív programokat, köztük óvodák, iskolák, a könyvtár, a múzeum és a kormányhivatal. A leglátványosabb és a legtöbbek által várt műsor azonban a közúti baleseti szimuláció volt. A Kossuth Lajos úton az MH 2. vitéz Bertalan Árpád Különleges Rendeltetésű Dandár tartott statikus bemutatót, a Hild téren pedig minden a mézről szólt a XV. Alföldi Mézesnap és Méhésztalálkozón.

Szintén a Szapáry úton kapott helyet a Civil Kavalkád, ahol különféle egyesületek tartottak bemutatókat. Idén is nagy sikert aratott az idősek körében a Béres Senior Séta, de a MÁV Járműjavító is kitárta kapuit a már hagyományosnak számító nyílt napján.

A vasútállomás ünnepségsorozatára kilátogatók gőzvontatású nosztalgiavonattal is utazhattak, például a szolnoki repülőmúzeumba, ahol RepTár Pikniket rendeztek.

Az Agóra közben bárki megkóstolhatta a Szolnok-tortát, késő délután pedig Naplemente kerékpáros túra indult a Hild térről, ami egészen éjfélig koncertektől volt hangos. Fellépett többek között Radics Gigi és az Origo zenekar.

Vasárnap a Szolnok Napja díjátadó ünnepség keretében adták át a város kiválóságainak járó elismeréseket. A rendezvénynek az Aba-Novák Agóra Kulturális Központ Liszt Ferenc Terme adott otthont.

Az idei évben Ezüst Pelikán díjban részesült Verebes György (a Szolnoki Művésztelep művészeti vezetője), Lukácsi Huba (tanár, műfordító, előadóművész, énekes) és Lovas Károly (több nívós városi rendezvény főszervezője). A megyeszékhely határon túli népszerűsítéséért ezúttal Diószegi Lászlót választották Szolnok díszpolgárává. Továbbá Kátay Endre-díjjal tüntették ki a Szent Tamás Görögkatolikus Óvoda és Általános Iskolát. Míg a Zöld-Ker Kereskedelmi Kft., a „Teljes Életért” Nonprofit Közhasznú Kft., valamint a NEFAG Zrt. a megyeszékhely gazdasági elismerését, a Gróf Szapáry Gyula-díjat érdemelte ki.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában