JÁSZÁROKSZÁLLÁS

2019.09.22. 17:13

Idén is kaptak laptopot a gimnázium kilencedikesei

Az önkormányzat közel ötmillió forint értékben vásárolt hatvan laptopot és laptoptáskát a jászárokszállási Deák Ferenc Gimnázium, Közgazdasági és Informatikai Szakgimnázium kilencedik évfolyamos diákjainak.

Illés Anita

A gépek adományozásának évről évre az a célja, hogy az oktatási intézményben elősegítsék a tanulói esélyegyenlőséget. A számítástechnikai eszközöket Gergely Zoltán polgármester adta át a közelmúltban tartott tanévnyitó ünnepségen. Az eseményen bejelentette, hogy az elmúlt évekhez hasonlóan az önkormányzat támogatja a tanulmányi kirándulásokat is, hogy minél több gyermek megismerhesse hazánk szépségeit, értékeit. Ennek keretében az óvodások hatezer, az általános iskolások nyolcezer, a középiskolások pedig tízezer forint támogatásban részesülnek fejenként.

A családokat segítve, iskolakezdési támogatást biztosítanak a jászárokszállási lakóhellyel vagy bejelentett tartózkodási hellyel rendelkező diákoknak.

Erre a célra a város idei költségvetésébe ötmillió forintot terveztek be.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában