Szolnok

2019.09.05. 17:19

Két helyszínen is fórumot tartottak

Kósa Lajos, a Fidesz önkormányzati választásokért felelős kampányfőnöke tartott fórumot délelőtt a párt megyei polgármester-jelöltjeinek. A politikus a Garden Hotelben rendezett sajtótájékoztatóján elmondta, az önkormányzati választásokon megyénk hetvennyolc településéből hatvanháromban indul fideszes jelölt.

– A Jász-Nagykun-Szolnok megyei helyzet az országos átlaghoz igazodik. Ezerkétszáz polgármester jelöltünk indul országszerte, Magyarországon összesen 3177 település van. Tudni kell azonban, hogy háromszázhárom azon települések száma, melyek ötezer lélekszám felettiek. Ezekben mintegy 8,5 millió ember él – taglalta a számokat Kósa Lajos.

Szalay Ferenc polgármester ezután arról számolt be, a megyeszékhelyen már mind a 12 választókörzetben megvannak a képviselőjelöltek. A városvezető úgy vélte, a következő időszakban is bőven lesz teendő a városfejlesztés terén. Kiemelt célterület ezen belül a közlekedési infrastruktúra korszerűsítése, hiszen az M4-es út kiépítésével jelentősen nőhet Szolnok gazdasági ereje.

A tiszaligeti esemény a városházán folytatódott, ahol a „Pénz a jövődhöz” elnevezésű uniós pályázat részleteit ismertették. Megtudtuk, az észak-alföldi régióban valósul meg az álláskeresők és fiatalok vállalkozóvá válásának támogatását célzó program.

A projekt segítségével a térségben 2105 vállalkozás indulhat, amelyhez a jelentkezők legfeljebb 4.573.800 forint vissza nem térítendő állami támogatást kaphatnak a Magyar Államkincstártól 12 hónapon keresztül.

Ebből 3,3 millió forintot bérre, 1,3 millió forintot pedig szinte bármi másra fel lehet használni. Mazsu Gergely, a Hajdú-Bihar Megyei Vállalkozásfejlesztési Alapítvány ügyvezető igazgatója hangsúlyozta, a pályázók kötelezettségei közé tartozik, hogy egy 106 órás képzést el kell végezniük, majd üzleti tervet kell készíteniük. Ennek mentén kell megalapítaniuk vállalkozásukat.

Hozzátette, az érdeklődők a www.penzajovodhoz.hu oldalon kaphatnak tájékoztatást a legfontosabb részletekről. Kósa Lajos arra hívta fel a figyelmet, a gazdaság szempontjából akkor eredményes a program, ha az általa létrejött vállalkozások jó része évek múltán is életképes marad.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában