TISZADERZS

2019.09.07. 07:00

Különleges csokival népszerűsítik a kistelepülést

Mostantól egy szeletet vagy egy dobozt is magával vihet a látogató Tiszaderzsből, saját csokoládéval jelentkezik ugyanis a Tisza-tó-parti kis település.

Ujvári László

Egyedi terméket alkottak a településen

Fotó: Ujvári László

Ez év tavaszán kezdtek bele a levendulatermesztésbe, több ezer palántát ültettek el a közfoglalkoztatási program keretében. Az első szüret után ajándéktárgyak készítésébe fogtak, illatosítót, dísztárgyakat, kispárnákat csináltak az ügyes kezű hölgyek. Az igazi újítás azonban az Egy csepp Tiszaderzs névre keresztelt csokoládékülönlegesség.

– Felkerestük az abádszalóki Szabó Istvánt, az Egy csepp Tisza-tó sulyomcsoki ötletgazdáját és készítőjét. Szerettünk volna levendulakrémes csokoládét készíteni, ehhez a szakértelmét és segítségét kértük – vázolta a kezdeteket Fótosné Czeglédi Zsuzsa polgármester.

– Az összefogásból pedig megszületett az Egy csepp Tiszaderzs elnevezésű finomság. Mint megtudtuk, a termék először a Szolnokon megrendezett, megyei közfoglalkoztatási kiállításon mutatkozott be.

Egyedi terméket alkottak a településen
Fotó: Ujvári László

Tovább bővült tehát a Tisza-tó környéki, jellegzetes helyi termékek köre. Egy újabb település bizonyította, hogy lehet értékteremtő munkát végezni a közfoglalkoztatási program keretében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában