GALÉRIÁVAL

2019.09.17. 11:30

Különleges gasztroélményt nyújtott a Töltött Káposzta Fesztivál

Jászalsószentgyörgyön az elmúlt hétvégén immár harmadik alkalommal szervezték meg a Töltött Káposzta Fesztivált.

Illés Anita

A rendezvény középpontjában ezúttal is a főzőverseny állt, amelyre huszonegy csapat nevezett be. A helyieken kívül többek között Hortobágyról, Tápióbicskéről, Alattyánról és Jászberényből is érkeztek főzők, hogy finomabbnál finomabb káposztás ételeket készítsenek.

És bizony, nem is volt hiány gasztronómiai különlegességekből. A csapatok készítettek például szabolcsi káposztát, de rotyogott a tűzön olyan töltött káposzta is, amelyikben a darált húst tormalevélbe töltötték. Igazi ínyencségnek számított a rántott töltött káposzta.

A gasztronómiai élményt fokozta, hogy a rendezvényen házi, kézzel húzogatott rétest is készítettek. A zsűrinek nem volt könnyű dolga a főzőcsapatok értékelésekor. Radics Zoltán, szervező elmondta, hogy első helyezett lett Kovács György és csapata Újszászról, második helyen a jászladányi Czikolai Gergelyné és lelkes csapata végzett, a harmadik helyezést pedig a Hortobágyról Molnár Beáta és csapata érdemelte ki. Két különdíjat is átadtak a Jászsági Pálinkások és a tápióbicskei hagyományőrzők főzőcsapatának.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában