SZOLNOK

2019.09.11. 06:45

Nagycsaládosoknak gyűjtöttek adományt a Pletykafaluban élők

Ruhaadomány érkezett a kö­zelmúltban a Nagycsaládosok Egyesületének Szapáry úti irodájába. A pletykafalui közösség az augusztus végi babaruhabörzén gyűjtötte össze a jó állapotú ruhákat, melyeket Menkó Gyula segítségével juttattak el a szervezethez. A további hosszú távú együttműködés reményében az átadás után közösen gondolkodtak az esetleges következő akciókról.

P. Pusztai Nóra

A szolnoki Nagycsaládosok Egyesületének vezetősége a minap vette át a Pletykafaluban összegyűjtött ruhaadományt

Fotó: P. Pusztai Nóra

Tavaly decemberben ünnepelte harmincadik születésnapját a helyi Nagycsaládosok Egyesülete. A jelenleg közel nyolcvanöt taggal működő szervezet az egyik legnagyobb civil szerveződés a városban.

– Családi napjainkon és egyéb rendezvényeinken aktívan vesznek részt a tagcsaládjaink, számuk szerencsére folyamatosan bővül – mondta Versegi Mónika, az egyesület elnöke. Különféle adománygyűjtő programokban vesznek részt, ezzel is segítve a tagokat.

– A pletykafalui közösség nyár közepén keresett meg a gondolattal, hogy a ruhagyűjtéssel segítenék tagcsaládjainkat – említette az elnök, aki örömmel mutatta az iroda folyosóján a csomagokat, melyet nemrégiben vettek át. – A családosaink közül több helyre érkezik a gólya, elsősorban unokák körében, a felajánlott ruhák hozzájuk kerülnek.

A szolnoki Nagycsaládosok Egyesületének vezetősége a minap vette át a Pletykafaluban összegyűjtött ruhaadományt
Fotó: P. Pusztai Nóra

A Pletykafaluban élők aktív lakosainak egy csoportja úgy gondolta, hogy egyre több kisgyermekes család költözik a városrészbe. Igény mutatkozott arra, hogy a kinőtt, de jó állapotú ruháikat babaruhabörzén adják és vegyék, az eseményt augusztus végén meg is tartották.

– Az volt az ötletünk, hogy azokat a ruhákat, amik nem találnak új gazdára, a szolnoki Nagycsaládosok Egyesületének ajánlanánk fel. A szállítást is vállalva, Men­kó Gyulával most hoztuk el a nagyjából egy utánfutónyi bezsákolt gyermek- és felnőttruhát – mondta Fekete Anikó, az ötlet megálmodója.

Az aktív közösség hosszú távú együttműködésen dolgozik a helyi többgyermekes családokért. A célok közt szerepel, hogy ha igény van rá, rendszeresen meghirdetik az adománygyűjtő akciókat a Pletykafaluban.

A babaruhabörzén gyűltek össze a ruhák
Fotó: P. Pusztai Nóra

– Szívesen kapcsolódnánk a karácsony előtti úgynevezett cipősdoboz-akcióhoz, így szervezetten jó helyre kerülnének a felajánlott játékok és ruhák – emelte ki Fekete Anikó.

Úgy tűnik tehát, hogy sikerült kapcsolatot kialakítani a pletykafalui közösség és a nagycsaládosok között, a további együttműködés érdekében a saját rendezvényeikre is meghívják egymást.

Az iskolakezdést is segítik

– Augusztusban a Nagycsaládosok Országos Egyesülete által kezdeményezett programhoz is csatlakoztunk. Az egyik szolnoki nagy áruházban iskolakezdéshez szükséges tanszereket, írószereket fogadtunk. Összefogtak a fiatalok és idősek, az összegyűjtött füzetekből, írószerekből és egyéb tanévkezdéshez szükséges eszközökből harminchárom tagcsalád ötvenhat gyermekét tudtuk támogatni – mondta Versegi Mónika, az egyesület elnöke.

– Füzeteket, színes és grafitceruzákat, filctollakat, tollakat, radírokat kaptunk – mondta az egyik tag, aki kiemelte, hogy mivel évek óta megrendezik ezt a gyűjtést iskolakezdés előtt, így számítottak az eszközökre, amivel sokat segítettek nekik ebben az anyagilag megterhelő időszakban.

A témával kapcsolatban véleményt is írtunk, azt ide kattintva olvashatják el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában