Szolnok/Cegléd/Budapest

2019.09.04. 19:00

Újabb emeletes vonatokra írtak alá

További huszonegy emeletes motorvonat szállításáról írt alá szerződést a MÁV-START Zrt. tegnap Budapesten.

Czakó Nóra

2017 augusztusában tizenegy, 2018 decemberében pedig nyolc KISS-motorvonat gyártásáról kötöttek már megállapodást. A forrás biztosítását követően kezdheti meg a motorvonatok előállítását a Stadler Bussnang AG – tudtuk meg a MÁV Zrt. kommunikációs igazgatóságától.

Új korszak nyílik a személyszállításban 2020 februárjától, amikor is a MÁV-START tizenegy nagy kapacitású KISS-motorvonatot indít el a legforgalmasabb Budapest–Cegléd–Szolnok és a Budapest–Vác–Szob elővárosi vasútvonalon.

Az új járművek jobb gyorsítóképessége, és az oldalankénti tizenkét ajtónak köszönhető gyors utascsere miatt stabilabb lesz a menetrend, csökkenhet a menetidő. A 2018-ban megrendelt további nyolc KISS 2020 végétől erősíti majd a két elővárosi vonal járműállományát.

Kerékgyártó József, a MÁV-START Zrt. vezérigazgatója elmondta, hogy a 2020 végéig elkészülő tizenkilenc motorvonat után, tervezetten 2021 tavaszától, havi egy új emeletes vonat állhat forgalomba a most aláírt szerződés eredményeként. A legjelentősebb elővárosi vonalakon a negyven KISS és a húsz FLIRT évente hatvanmillió utas közlekedését fogja biztosítani.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában