Cibakháza

2019.09.06. 07:00

Vadász-reflexíjakkal versenyeznek

Hat éve ragadott íjat Dürgő Csaba és felesége, Piroska. Közös szenvedélyük, az íjászat szabadidejük nagy részét kitölti.

P. Pusztai Nóra

Piroska a mesteríjász cím megszerzésén dolgozik

Forrás: Beküldött fotó

Az első fegyverüket a férj sílécből készítette, melynek eleje az íj karjaként funkciónál. Azóta a Magyar Íjász Szövetség Kiskunfélegyházi Fénypárducok tagjaiként versenyeznek.

– Szerencse és gyakorlás kérdése, hogy a szövetség által szervezett országos bajnokságon, illetve az örömíjász versenyeken kiemelkedő eredményeket értünk el – mondta Dürgőné Kovács Piroska, szerényen hozzátéve, hogy tavaly Gyuláról világbajnoki címmel tértek haza.

Történelmi kategóriában indulnak egy átalakított vadász-reflex fegyverrel, rövid- és távcéllövő-megméretéseken szerepelnek. Támogatások híján havonta egy versenyre jutnak el, de télen-nyáron szinte megszállottan gyakorolnak.

– A rövid távú versenyeken öt és huszonhét méter között helyezik el a célokat. Ezekre a saját kertünkben is tudunk gyakorolni. A távcéllövő versenyekre a cibakházi téesz elnöke biztosít olyan területet, amit a termelés alól kivontak, így biztonságosan tudunk lőni a legtávolabbi, százhúsz méteres célra is – mesélte a felkészülésről Piroska.

Piroska a mesteríjász cím megszerzésén dolgozik
Fotó: Beküldött fotó

Az országos bajnok házaspár a munkaidő mellett kikapcsolódásként gondol az íjászatra. A versenyek közösségépítő ereje legendás hangulatot teremt az országszerte megrendezett próbatételekre.

Olyan, mintha fesztiválra menne az ember, a jó társaság miatt is érdemes ellátogatni a különféle helyszínekre. Piroska célja, hogy a kö­zeljövőben megrendezett versenyen arany minősítéssel mesteríjász fokozatot nyerjen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában