TISZAFÜRED

2019.09.14. 14:00

Vidéken élők felé nyit a Tiszafüredi Bölcsőde

Bővült a babacsomagra jogosultak köre, a Tiszafüredi Bölcsőde pedig a környéken élők és dolgozók gyermekei előtt is megnyitja kapuit. Ezekről a lépésekről is döntött legutóbbi ülésén a város képviselő-testülete.

Ujvári László

Az első Tiszafüredi Babacsomagot március 29-én adták át, azóta több is gazdára talált az elmúlt hónapokban. Most a támogatás jogosultsági körének bővítéséről döntöttek. Már olyan Tiszafüreden élő gyermekek is részesülhetnek babacsomagban, akiknek mindkét törvényes képviselője legalább fél éve tiszafüredi lakóhellyel, vagy két éve tartózkodási hellyel rendelkezik. Azoknak a gyermekeknek is jár, akiknek egyik törvényes képviselője legalább fél éve bejelentett lakcímmel rendelkezik a városban.

Mostantól a vidéki, ellátást igénylő gyermekek is felvételt nyerhetnek a Tiszafüredi Bölcsődébe. Megnőtt a környező településekről jelentkezők száma. A döntést feltételhez kötötték: az egyik szülő minimum három hónapos munkaviszonnyal rendelkezzen Tiszafüreden vagy a város vonzáskörzetében.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában