TISZAZUG/TISZAFÖLDVÁR

2019.10.17. 11:30

Az egyedülálló földvári modellről is szó esett

Megyei szakmai napot tartottak a Tiszazugi Földrajzi Múzeumban a közelmúltban.

P. Pusztai Nóra

Béres Mária az új szemléletű programjukról is beszélt a szakmai napon

Fotó: Beküldött fotó

A megjelent pedagógusok, szülők és szakemberek a közösségi szolgálat tiszaföldvári modelljéről is hallhattak.

– Múzeumunk azért kapott felkérést az eseményre, mert a közösségi szolgálat a megyei koordinátorok szerint hatékonyan működik az intézményben – mondta Béres Mária, a Tiszazugi Földrajzi Múzeum igazgatója.

– Az intézményi közösségi szolgálat bevezetésével élen jártunk. Már az elején nagyon aktív középiskolás csapat jelentkezett hozzánk, akik azóta ugyan negyedéves egyetemisták, de mégis visszatérnek hozzánk.

A múzeumi táborok levezénylésében oroszlánrészt vállalnak, a játékos szemléletükkel és az ötleteikkel színesíthetik a programokat, hiszen egy-egy idényben több mint ötvenen táboroznak nálunk. A programok egy részét a diákok állítják össze, így múzeumi keretek között fejlődhetnek. Érdekes figyelni a tendenciát, hogyan nőnek fel bizonyos feladatokhoz – részletezte.

Béres Mária az új szemléletű programjukról is beszélt a szakmai napon
Fotó: Beküldött fotó

A diákmunka lehetőségét kihasználva, azokat várják vissza, akik náluk töltötték a közösségi szolgálatot, és már jártasak a múzeumban, tudják, mit hol találnak, és aktívan segítenek. A nyári munka alatt megkeresett bérükkel az iskolakezdés anyagilag stabilan indul, legtöbbször a családi költségvetéshez járulnak hozzá.

Az egykori diákok közül a Pázmány Péter Katolikus Egyetem történelem–angol szakos hallgatója, Illés Emese Magdolna a múzeumban töltött közösségi szolgálat és diákmunka pályaválasztási hatásairól is beszélt. Az eltöltött évek alatt alakult ki benne az elhatározás, hogy tanári hivatást válasszon magának.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában