Szolnok

2019.10.13. 16:30

Novembertől indul az új rendszer

November 4-től indul az új előjegyzési rendszer a Hetényi Géza Kórház rendelőintézetének vérvételi laboratóriumában.

Munkatársunktól

A rendelő­intézet vezető főorvosa, dr. Mó­zer Erzsébet elmondta, hétfőtől már hívható az erre a célra rendszeresített, kedvezményes percdíjjal hívható új telefonszám (21/383–3768). Időpontot kérni munkanapokon 7 és 15:30 között lehet, de személyesen, a központi betegfelvételi pult négyes ablakánál is várják majd a beutalóval rendelkezőket 13 és 15 óra között. Előjegyzéskor a páciens nevét és telefonszámát rögzítik az informatikai rendszerben.

Novembertől a laboratórium ablakánál azoknak a pácienseknek kell majd jelentkezniük, akik már előjegyzésre érkeztek. Továbbra is TAJ-kártya, személyazonosító igazolvány, lakcímkártya és beutaló szükséges a vérvételhez. Érdemes a megadott időpont előtt negyedórával érkezni, ennyi idő elegendő ahhoz, hogy megtörténjen a szükséges adminisztráció.

Előjegyzés nélkül fogadják a mentővel érkező pácienseket, s azokat, akiknek az orvosa jelezte a beutalón, hogy sürgős vizsgálatot kér, illetve a tizennégy év alatti gyerekeket és kismamákat, de esetükben az előjegyzésre is lehetőség van. Szintén nem szükséges előjegyzés azok számára, akik nem vérvételre érkeznek, hanem egyéb vizsgálati anyagot adnak le (például vizeletet, székletvér vizsgálati mintát) a laboratórium ablakánál.

– Maga a vérvétel munkanapokon 7 és 13 óra között történik, és fontos, hogy az esetek többségében – ha csak a beutaló orvos erre külön fel nem hívja a figyelmet – nem szükséges éhgyomorral érkezni. Könnyű reggelit, bő folyadékot (vizet) érdemes tehát fogyasztani, valamint a rendszeresen szedett gyógyszereket is be kell venni ilyenkor – hívta fel a figyelmet dr. Mózer Erzsébet.

A laborleletek átvételére a vérvételt követő munkanaptól 12 és 16 óra között van lehetőség az 1–3. betegfelvételi ablakoknál. Leletkiadás kizárólag TAJ-kártyával vagy a páciens által írt hivatalos meghatalmazással lehetséges.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában