Zöldítés

2019.10.21. 11:30

Szolnok is kivenné a részét a tízmillió fa elültetését célzó kezdeményezésből

Tízmillió fa ültetése a cél – az országos kezdeményezéshez Szolnok is csatlakozott.

P. Pusztai Nóra

A Kodály udvarán is elültettek egy hársfát

Forrás: Csabai István

A múlt héten egyetlen kivétellel minden általános iskola (illetve a Szolnok Városi Kollégium Bán úti tagintézményének) udvarára egy-egy hársfa kerülhetett. A Kőrösi Csoma Sándor Általános Iskola kertjét ugyanis nyírfasor díszíti, így annak kiegészítéséhez kaptak csemetét. A város zöldítését célzó programnak a helyi koordinátorával, Mészáros Árpáddal a részletekről beszélgettünk.

– A hetvenkét óra kompromisszumok nélkül eseményhez kapcsolódva, a Szolnoki Városüzemeltetési Kft. támogatásával és a Szolnoki Tanke­rületi Központ jóváhagyásával indutunk neki a szervezésnek – mondta Árpád, aki gyermekeinek jövőjét szem előtt tartva állt a kezdeményezés élére.

A Kodály udvarán is elültettek egy hársfát
Fotó: Csabai István

Az intézmények pedagógusainak jó része ugyancsak nyitottan fogadta a faültetési akciót.

– Volt olyan iskola, ahol az alsóbb évfolyamosok a karbantartó segítségével végezték el a feladatot, de akadtak, ahol a nyolcadikosok ástak és ültettek – mondta Árpád, aki kiemelte, hogy első megmozdulásként jól működött az akció, további tervek szerint még novemberben minden óvodában és bölcsődében elültetnek egy-egy facsemetét. Az összefogás célja, hogy a gyerekek szemléletén kicsit módosítsunk és a figyelmüket a technika vívmányai helyett a természet felé fordítsuk, alakítva a felelősségérzetüket, így ha látnak egy növényt vagy fát, akár saját magukénak is tekinthetik azt. Szeretnénk, hogy a magánkertjeikben a lakosok is minél többen ültessenek, valamint egy iskolák összefogásával megvalósított közterületi faültetésen is gondolkozunk – mutatott előre Árpád.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában