SZOLNOK

2019.11.27. 07:00

Fórumot tartottak a vakokat segítő mobil applikáció működéséről

A Távszem projekt fejleményeiről, tapasztalatokról esett szó a hétfői fórumon a Vakok és Gyengénlátók Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Egyesületénél.

Kovács Berta

Fotó: Csabai István

Az országos szövetség által indított projekt lényege, hogy okostelefonos alkalmazás révén, a eszközzel továbbított kamerakép alapján a látássérült emberek a nap 24 órájában segítséget tudjanak kérni olyan helyzetekben, ahol szükség van a látásra. Ilyen helyzet például, ha feliratot, tájékoztatót kell elolvasni vagy akár különböző színű holmik közül kell kiválasztani a megfelelőt.

A fórumon Németh Orsolya, a Távszem program társadalmi kapcsolatok referense elmondta, múlt év tavaszán tartották Szolnokon az induló fórumot, ahol hírt adtak a szolgáltatás indításáról. Idén év elején a helyi vezetőséget tájékoztatták feladataikról, most pedig új információkat osztottak meg a projektről, valamint meghallgatták az abban részt vevők tapasztalatait, értékelését, a helyi mentor munkájával kapcsolatos véleményeket.

A szolgáltatást tesztüzemben júliustól működik, megyénkben 19 fő kapott már telefont és további 7 fő decemberben jut hozzá.

A témával kapcsolatban véleményt is írtunk, melyet ide kattintva olvashatnak.

Fotó: Csabai István

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában