TISZAFÖLDVÁR

2019.11.30. 14:00

Kanadából érkezett a könyvbemutatóra

Jeles alkalomra, Szíki Károly színművész könyvbemutatójára érkezett Tiszaföldvárra Torontóból a Szent Erzsébet Templomban Irodalmi Kört vezető Sándor Ilona.

Szíki Károly

Szíki Károly színművész és Sándor Ilona

Forrás: Beküldött fotó

Az esemény emelkedettségét az jelentette, hogy mindketten Tiszaföldváron születtek, onnan mentek el és oda tértek vissza erre a napra, a városi könyvtárban megtartott rendezvényre.

Sándor Ilonát iskolái sokáig Tiszaföldváron tartották, de az érettségi után a szegedi József Attila Tudományegyetem bölcsészkarára, magyar–orosz szakra iratkozott be és ott is diplomázott. Majd 1999-ben Kanadába költözött férjével és három gyermekével. Most velük és unokáival tért vissza Tiszaföldvárra, és látogattak el az előadásra.

Sándor Ilona, Szíki Károly könyvének egyik szponzora, röviden beszélt régi ismeretségükről, amely Kanadában fogant több mint tizenöt éve. Azóta is töretlen a kapcsolatuk.

Szíki Károly színművész és Sándor Ilona
Fotó: Beküldött fotó

Amikor Torontóban együtt készültek egy irodalmi est bemutatójára, egy interjú is született Sándor Ilonával. Ebben így fogalmazott: „Magyarországot sohasem tudom elfelejteni. Magyar identitásom erősen bennem él. Sokszor eltűnődöm azon, hogy milyen messze vitt a sors. Ki gondolta volna? Az azonban biztos, hogy legbelül ugyanaz maradtam, mint aki voltam: egy földvári lány.”

Sándor Ilona a könyvbemutatón beszámolt arról a három előadásról, amelyet Kanadában szervezett a földvári művésznek. Ezután szép ajándékkal lepte meg az írót, aki viszonzásul megkérte, hogy a könyv második részének bemutatójára is jöjjön el jövőre.

Szeretettel látja őt a családjával együtt, majd bejelentette, hogy készülő Trianon drámáját szívesen mutatja be az elkövetkező évben Torontóban is.

Jó volt magyarnak lenni ezen a földvári-torontói eseményen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában