KUNSÁG

2019.11.07. 09:30

Megalakultak, és megkezdték a munkát a képviselő-testületek

A karcagi képviselő-testület alakuló ülésén a képviselők és Dobos László polgármester is esküt tett, melynek szövegét dr. Pintér Zoltán Árpád, a helyi választási bizottság elnöke olvasta elő.

Daróczi Erzsébet

Megalakították a bizottságokat, titkos szavazáson Gyurcsek János képviselőt főállású, Sári Kovács Szilviát társadalmi megbízatású alpolgármesternek választották. Dobos László polgármester beszédében arról szólt, hogy az elmúlt időszakban látható módon fejlődött a város.

– A folyamatban lévő fejlesztéseket be kell fejezni, és várnak ránk új feladatok, pályázatok, amelyeket el kell indítani és végre kell hajtani. Mindezt azért, hogy a város fejlődjön, s hogy az itt élőknek a lehető legjobb életminőséget biztosítsuk. Ezt csak egy közös munkával tudjuk megvalósítani.

Hiszem, hogy együtt tudunk munkálkodni, fideszes és ellenzéki képviselők. Nagyon nem szeretném, ha változna a kép, eddig békében megvoltunk egymással, a cél érdekében voltak a vitáink is. Bízom abban, hogy mindenki a józan belátása szerint így fog tenni – fogalmazott a városvezető.

A kunmadarasi képviselő-testület tagjai és Balogh Marianna polgármester Kneifel Imre, a HVB elnöke előtt tett esküt, majd itt is megválasztották a bizottságokat. Az új településvezetés a jövőt szeretné építeni annak érdekében, hogy a Kunmadarason élők büszkék lehessenek a nagyközségre.

A polgármester fontosnak tartja, hogy minden helybelit képviseljen, bevonja őket a helyi közügyekbe, hiszen minden területen párbeszédre, egyeztetésre van szükség a problémák megoldásához. Berekfürdőben Dánielné Kacsó Andrea, a HVB elnöke olvasta elő az esküt a képviselőknek és Molnár János polgármesternek. Itt is megalakították a bizottságokat, alpolgármesterré választották Hosszu Andrást.

Molnár János is mindenkinek megköszönte a támogatást, aki elment szavazni. Úgy gondolja, sok mindent kaptak az elődeiktől – mint a gyógyvíz, a fürdő –, s pillanatnyilag ez a legfontosabb örökségük, amit védeni, óvni és továbbfejleszteni kell.A fejlesztési lehetőségek keresése a következő öt évben is a testület közös felelőssége és feladata lesz, vélte.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában