SZOLNOK

2019.11.29. 14:00

Válaszolt a képviselő asszony

„Még mindig várjuk, hogy dr. Kállai Mária országgyűlési képviselő felvegye velünk, a közgyűlés többségi csoportosulásával a kapcsolatot, és a konszenzusról, a tisztességes együttműködésről szóló ígéretét betartsa” – üzente minapi sajtótájékoztatóján Szekeres Éva, a Momentum Mozgalom városi alelnöke, a helyi közgyűlés XXI. század nevű frakciójának képviselője.

Munkatársunktól

Dr. Kállai Mária szerint ez a kijelentés is azt bizonyítja, hogy az együttműködést követelő Szekeres Éva képviselő asszonnyal nem egyformán gondolkodnak az együttműködésről és az önkormányzat működéséről sem.

– Szekeres Éva kész tényként állít dolgokat, de attól még nem lesz igaza. Szolnok és a környező tizenhárom település megválasztott parlamenti képviselőjeként mindig nagy hangsúlyt fektetek arra, hogy kiváló munkakapcsolatban dolgozzunk településeket vezető polgármesterekkel, valamint segítsek mindenkinek, aki bármiben a támogatásomat, segítségemet kéri. Amennyiben nem tudok segíteni, minden esetben őszintén elmondom. Én alapvetően abban hiszek, hogy a munkáról nem beszélni kell, hanem azt elvégezni, mert az úgyis önmagáért beszél.

Dr. Kállai Mária hozzátette: szomorú, hogy az együttműködésről, mely számára a képviselői munka egyik legfontosabb vezérelve, valótlanságokat állít Szekeres Éva.

– Pontosan tudom, hogy Szalay Ferenc polgármester többször is egyeztetett a Szolnoki Többséggel, ám számukra az együttműködés, a paritás például a bizottsági helyek korrekt elosztásában sem jelentkezett, a saját álláspontjuk volt a mérce. A kinyújtott kéz nekik nem elfogadható. A rágalmazásnak nincs értelme, az együttműködésnek van, utóbbinak pedig nem az utasítás az eszköze. A megválasztott képviselőnek tennie kell a dolgát, ahogyan a megválasztott polgármesternek is. Ebben mindig segíteni fogok, ha Szekeres Éva konkrét kérésekkel keres meg, akkor nagyon szívesen meghallgatom őt, és ha lehetséges, segíteni fogom a Szolnokért tett erőfeszítéseit.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában