Elismerés

2019.12.22. 14:00

A szervezőmunkáért kapott díjat a megyeszékhely

Magyarország idén 18. alkalommal csatlakozott a környezetbarát, fenntartható közlekedést népszerűsítő Európai Mobilitási Hét és Autómentes Hétvége elnevezésű nemzetközi programhoz, amelynek idei jelmondata: „Sétálj velünk!” volt.

Mészáros Géza

Európából és a világ más részeiről összesen 3135 település csatlakozott a kontinens legnagyobb környezetvédelmi-közlekedési kampányához. A résztvevő 50 ország listáján a programot szervező önkormányzatok számát tekintve Magyarország a harmadik.

A 2002 óta minden szeptemberben megrendezett Európai Mobilitási Hét és Autómentes Nap célja, hogy az önkormányzatokat fenntartható közlekedési intézkedések bevezetésére, a lakosságot pedig az autózás helyett a közösségi közlekedési eszközök használatára, kerékpározásra, gyaloglásra ösztönözze. Szolnok idén is csatlakozott a szeptember 16 és 22 között megrendezett Európai Mobilitási Héthez. A rendezvény keretében szeptember 21-én, az Autómentes Napon és az 56. Tiszaligeti Napokon tudás-élmény alapú túrák és sportversenyek zajlottak a városban. A programokon mintegy négyszázan vettek részt, míg a sportversenyeken közel százan mérették meg magukat.

Ez évben rekordszámú, 292 település nevezett, s közülük került ki az a több mint félszáz önkormányzat, melyek képviselői a színvonalas rendezvényekért díjat vehettek át.

Az Innovációs és Technológiai Minisztériumban megrendezett ünnepségen a szolnoki önkormányzat a „Legjobb szervező önkormányzat” címet nyerte el, s vehette át az elismeréshez tartozó oklevelet és kerékpárt dr. Mosóczi László közlekedéspolitikáért felelős államtitkártól.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában