Galériával

2019.12.02. 20:00

Huszadszor rendezték meg a Szolnoki Mikulás Csatát

Idén is sikerült kiszabadítani a Mikulást, ezúttal a gonosz földönkívüli lények fogságából, így senki sem maradt ajándék nélkül.

Czakó Nóra

Fotó: Kiss János

A megyeszékhely 196. számú Damjanich János Cserkészcsapata már huszadik alkalommal rendezte meg a SzoMiCsot, vagyis a Szolnoki Mikulás Csatát.

A kerettörténet szerint idén a Sötét Zsaruk ügynökségét kérte fel a Télapó, hogy segítsenek neki a csomagok kiosztásában. Szombaton Z ügynök egy nagy összejövetelt rendezett, hogy kiderüljön, mely ügynökök alkalmasak erre a feladatra. Délelőtt azért folyt a harc, vagyis a számháború, kő-papír-olló és kötélhúzás, hogy megtalálja a legjobb ügynököket. Közben azonban a földönkívüli nagy csótány elrabolta a Mikulást. M ügynök szembeszállt a harcias bogárral, az viszont lenyelte a fegyverét. Muszáj volt visszaszereznie, mert sokat jelentett neki, így ő is a lény gyomrában kötött ki.

Miközben J ügynök sorra pusztította el a kis csótányokat, hogy ezzel tartsa sakkban, és egyúttal a Földön a nagy csótányt, M kivágta magát, nem csak a bajból, de a bogárból is, ami elpusztult, és a Mikulás is kiszabadult a fogságából. Így az ajándékok végre minden gyerekhez eljuthattak.

Az idei SzoMiCson több mint kétszázhatvan cserkész vett részt, akik nem csak a megyéből érkeztek, hanem távolabbi településekről is, például Kalocsáról, Turáról és Kecskemétről. A jubileumi eseményre a nagyvárosok mellett kisebb, vidéki csapatok is ellátogattak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában