Galériával

2019.12.06. 20:00

Szelfiztek is a finn Mikulással Füreden

Közel kilencszáz ­gyermek várta türelmetlenül Joulupukkit Tiszafüreden, december 5-én a Tisza-tó partjára látogatott az igazi finn Mikulás.

Ujvári László

Fotó: Ujvári László

A város összes oktatási-nevelési intézményéből érkeztek gyerekek, hogy egy közös fotó és ajándék erejéig találkozzanak a nagy szakállúval.

Csillogó szemekkel, tűkön ülve, táncolva-tapsolva várta az aprónép, hogy megérkezzen Joulupukki. A Zabszalma zenekar hangulatos koncertje tartotta lázban a lelkes közönséget, közel kilencszáz­ gyermek hangolódott muzsikaszóval a nagy ­találkozásra.

Délelőtt fél tizenegykor érkezett meg manói társaságában Joulupukki a Benedek Gábor Városi Sportcsarnokba. A bölcsődés, óvodás és általános iskolás közönség teljesen megtöltötte a létesítményt. Hatalmas taps fogadta a jövevényt, miközben helyet foglalt jól ismert karosszékében.

– Ho-ho-hó, sziasztok! Jók legyetek! – köszöntötte magyarul a népes gyereksereget. Manótolmácsa segítségével mesélte el, milyen hosszú út áll mögötte, nem megfeledkezve arról, hogy mozgalmas napok elé néz.

Pillanatok alatt megtalálta a közös hangot az aprónéppel, néhány kedves történetét is megosztotta velük. A gyerekek alig várták, hogy sorra kerüljenek és néhány szót, egy ölelést váltsanak az öreg Mikulással. Több tíz bölcsődei és óvodai csoport, iskolai osztály állt sorba a színpad mellett.

Bár a feszes napirend miatt csak néhány perc jutott a nagy találkozásra, a gyermekek annál tartalmasabban használták ki a rendelkezésükre ­álló időt. Az idő észrevétlenül röppent tovább, más gyermekek is várták Joulupukkit, így egy órakor Debrecen felé vette az irányt. Nem rendezett nagy búcsúzkodást, inkább felhívta a gyerekek figyelmét arra, hogy miért fontos jónak és szófogadónak lenni.

Útközben hírportálunkról sem feledkezett­ meg a gyermekek ősz halántékú jótevője.

– Nagyon örülök, hogy itt lehetek önöknél, nagyon szeretem Magyarországot – fogalmazott. – Segítőim nem krampuszok, hanem piros ruhás manók – árulta el, mikor néhány kulisszatitok felől érdeklődtünk. Mint kiderült, ő is szereti az édességet, nem csak a gyerekeket ajándékozza meg a finomságokkal. – Kedvencem az áfonyás sütemény – mondta nagyot nevetve, miközben két kézzel a hasára mutatott.

Cikkünk témájával kapcsolatban véleményt is írtunk, melyet itt olvashat.

A szervezők sokat készültek erre a napra

– Egyéves előkészítő ­munka eredményeként Tiszafüred és Debrecen közösen nyerte el a lehetőséget, hogy ­fogadja Joulupukkit – válaszolta kérdésünkre Zám Lajosné, a Kovács Pál Művelődési Központ igazgatója, felidézve azt, hogy 2015 óta szoros együttműködés van a két város között. No­vember 28. és december 8. között tartózkodik Magyarországon a finn Mikulás, több tízezer gyermek számára teszi felejthetetlenné ezeket a napokat. Nagyon sok gyermekotthont, árvaházat és iskolát látogat meg ez idő alatt.

– Nehéz dolgunk volt, sok mindenre kellett figyelnünk, de végül minden jól alakult. Sokat készültünk a mai napra, több mint nyolcszáz gyermek találkozhatott vele – értékelt a szervező.

Látogatása alkalmából a város egy miskakancsóval ajándékozta meg Joulupukkit, aki örömmel vette át a szuvenírt. Hozzátette: bár a szép alkotásból jóféle borokat illik fogyasztani, nézzék el neki, hogy ő tejet tölt majd bele.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában