ELISMERÉS

2019.12.20. 16:30

Szolnoki lett az Év Vonulós Tűzoltója megyénkben

A megyei igazgatói értekezlet keretében egyéni elismeréseket adott át az idén kiemelkedő munkát végzett katasztrófavédelmi dolgozók részére Matuska Zoltán tűzoltó ezredes, megyei igazgató. Az eseményen az „Év Vonulós Tűzoltója” díjat is kiosztották.

katasztrófavédelem

Matuska Zoltán az idei évben végzett kiemelkedő munkája elismeréséül ajándékkal jutalmazott több tűzoltósági dolgozót – tájékoztatott közleményében a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság sajtóügyelete.

Az eseményen adták át az „Év Vonulós Tűzoltója” díjat, amelyet Kiss Lajos tűzoltó őrnagy alapított és – a parancsnokok javaslatai alapján – az alapító mellett a megye tűzoltósági szakterületének vezetői ítélik oda minden évben egy készenléti szolgálatot ellátó tűzoltónak.

Az elismeréssel két különdíj jár, amelyeket Buzás Tibor tűzoltó ezredes, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Polgári Védelmi Szövetség titkára, illetve Sörös Tibor, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Tűzoltók Szövetségének elnöke adott át.

Az elismerést ebben az évben Czifra Zsolt tűzoltó őrmester, a szolnoki hivatásos tűzoltó-parancsnokság beosztott tűzoltója vehette át. Nem csak tűzoltóként, hanem az Országos Mentőszolgálat állományának tagjaként is segít a bajbajutottakon, hiszen mentő szakápolói képesítéssel is rendelkezik. Mindemellett a tűzoltósportban is jeleskedik, a nemzetközi versenyekről rendszerint érmekkel tér haza.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában