szolnok/nagyrév

2020.01.06. 07:00

A félárván maradt nagyrévi gyerekeknek segített egy édesanya

Egy fiatal, szolnoki édesanya úgy döntött, ismét segítséget nyújt bajba jutott embertársainak és a közösség erejét felhasználva gyűjtést szervezett a nagyrévi balesetben elhunyt nő gyermekeinek.

házsé/szoljon.hu

Forrás: Beküldött fotó

Ahogy arról korábban hírportálunk is beszámolt, letért az úttestről és árokba csapódott egy gépkocsi a Cibakháza és Nagyrév közötti útszakaszon december 18-án késő délután. Az autót vezető nő a baleset következtében a helyszínén életét vesztette, így hét gyermek maradt félárván. Az eset nem csak a környékbelieket rendítette meg, az egész megye döbbenten fogadta a hírt. Többen is a család megsegítésére siettek.

Így volt ezzel az az édesanya is, aki nem először szervezett gyűjtést bajba jutott családoknak. Legutóbb Kovácséknak igyekezett segíteni, ahol ugyancsak félárván maradtak a gyerekek anyjuk halála után.

– Most is nagyon sok felajánlás érkezett, a tartós élelmiszerektől kezdve, a játékokon át a ruhákig, ágyneműkig minden – kezdte Zsuzsanna. – Összesen huszonöt család adta össze ezt a nagy mennyiségű adományt, melyben még vitaminok is voltak a gyerekeknek. Volt, aki autót ajánlott fel a szállításhoz, amire végül nagy szükségünk volt, ugyanis még ágyat is kapott a család, így pedig egy személyautó nagyon kevés lett volna a csomagok eljuttatásához.

Fotó: Beküldött fotó

A fiatal hölgy elárulta, ismét csak a segíteni vágyás vezette.

– Most is a Szoljonon olvastam a család tragédiájáról, és bár nem ez a munkám, teljesen más területen dolgozom, de azonnal tudtam, segíteni szeretnék. Még karácsony előtt írtam ki a közösségi oldalamra a felhívást, azonban ez a nagy mennyiségű adomány mind ebben az évben érkezett – árulta el Zsuzsanna.

Vasárnap délután indultak el Nagyrévre, hogy leszállítsák a felajánlásokat. Mint mondta, a család megdöbbent, de egyszerre nagyon boldogok is voltak a sok segítség láttán.

Fotó: Beküldött fotó

– Az édesapa először nem hitt a szemének, hogy ezt mind Szolnokról hoztuk – mesélte a fiatal hölgy. – Nagyon jó érzés, hogy ismét ilyen összefogásnak lehettem részese és rendkívül jó volt látni, hogy mennyire sok ember mozdul meg, ha nehéz helyzetbe jutott családok megsegítéséről van szó – zárta gondolatait az édesanya.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában