KENDERES

2020.01.11. 11:30

A máshol már bevált módszerek bevezetését is tervezi a jegyző

Bogdán Péter polgármester decemberben dr. Tóbiás Ferencet nevezte ki a város jegyzőjének. Vele beszélgettünk pályájáról.

Daróczi Erzsébet

Tóbiás Ferenc, Kenderes jegyzője

Fotó: Daróczi Erzsébet

– Tiszaföldváron születtem, általános iskolámat itt és Martfűn végeztem. Törökszentmik­lóson, a Bercsényi Miklós Gimnáziumban érettségiztem, majd jogász diplomát szereztem Szegeden. Az akkori megyei tanács ösztöndíjasaként közigazgatási pályafutásomat Martfűn kezdtem, majd 1986-ban Kenderesen folytattam, vb-titkár voltam 1990-ig – mondja a jegyző, aki a hivatal újjászervezése mellett sok műszaki fejlesztési feladatban közreműködött.

Tóbiás Ferenc, Kenderes jegyzője
Fotó: Daróczi Erzsébet

– Itt volt az első sikeres jogi képviselői munkám is. Számos értékes emberi kapcsolatra tettem szert Kenderesen, itt dolgoztam együtt Bogdán Péter polgármester édesapjával, aki akkor tanácselnök-helyettes volt. Életutunk ettől kezdve polgármester úrral egymást tisztelve, barátsággá érve futott. Megtiszteltetés, hogy engem nevezett ki jegyzőnek – mondja dr. Tóbiás Ferenc.

Kiszámíthatóságra, átláthatóságra, az önkormányzat és a hivatal minden tagjával közvetlen kapcsolat kialakítására, annak fenntartására törekszik. Alkalmazni kíván minden olyan szervezési, jogi lehetőséget, mely az ügyfelek hatékonyabb kiszolgálását eredményezi. Olyan megoldások bevezetését tervezi, amelyek saját gyakorlatában, vagy más hivatalok működésében beváltak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában