Tiszaderzs

2020.01.25. 07:00

Az orvosi rendelő, az óvoda és több út is megújulhat

Eseménydús évet tudhat maga mögött a Tisza-tó-parti község, melynek ezáltal jelentősen megváltozott az arculata is.

Ujvári László

Számos beruházás végére pont került, így például befejeződött az átfogó belvízelvezető-rendszert érintő projekt.

– Pozitívan értékelhetjük a mögöttünk álló esztendőt. Pedig az anyagi helyzetünk nem változott, szigorú, költséghatékony gazdálkodás jellemezte az évünket – adott rövid összegzést Fótosné Czeglédi Zsuzsanna polgármester.

Befejeződtek a korábban elkezdett beruházások, megújultak a falu közintézményei. Sokak szerint egy álom vált valóra az új szociális konyha átadásával. Hosszú ideje tervezték, de forrás híján a tervek sosem öltöttek testet, egészen tavalyig. Ma már egy vadonatúj, modern konyha és tágas étkező várja a lakosokat.

– Külön öröm, hogy ott három főnek biztosítunk piaci munkahelyet, emellett a szolgáltatással kapcsolatban pozitív a lakosság visszajelzése – magyarázta a községvezető. – Elsősorban a helyi mezőgazdasági és kertészeti közmunkaprogramban megtermelt zöldséget, gyümölcsöt és fűszereket dolgozzák fel.

Tavaly három alprogramban ötvenöt főnek biztosítottak munkalehetőséget, idén valamelyest csökken majd a foglalkoztatottak létszáma, de újraindítják a korábbi, belterületi utak felújításával foglalkozó alprogramot.

A Magyar Falu Program keretében tizennégymillió forintot nyertek el az orvosi rendelő tetőcseréjére, ugyanakkor megvalósulhat az óvoda udvarának fejlesztése is. Egy területet térkővel látnak el, a régi udvari játékokat pedig újakra cserélik.

– Idén tervezzük a Béke és a Május 1. utak egy részének aszfaltozását, miután tizenötmillió forint támogatást kaptunk a Belügyminisztériumtól – részletezte Fótosné Czeglédi Zsuzsanna, aki úgy látja, érezhetően nő az érdeklődés a falu iránt, a turizmus lehet Tiszaderzs kitörési pontja. Elsősorban a falusi- és horgászturizmusban rejlő lehetőségeket szeretnék kiaknázni. Utóbbit szolgálják majd a kikötőben telepítendő bérelhető faházak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában